Имаш въпрос?

Задай го на
+359 / 887 002 857

Последвай ни във

Имаш нужда от съвет? питай

Фармацевтите настояват за обща среща с НАП, НЗОК и разработчиците на софтуер, като причината са последните изменение по Наредба № Н-18 от 13 декември 2006 г. за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти, изискванията към софтуерите за управлението им и изисквания към лицата, които извършват продажби чрез електронен магазин. Това е казал пред БТА главният секретар на Българският фармацевтичен съюз - Светослав Крумов. Фармацевтите се притесняват от факта, че промените, които пряко ги засягат, не са обсъдени с НЗОК и могат да блокират дейността на аптеките. Основен проблем е моментът, че всички операции, които се извършват в системата и касаят продажба трябва да минават през фискалното устройство, а понякога се налага коригиране на рецепти преди отчета на аптеката към НЗОК.

Близо 3 млн. касови бележки за 41 млн. лв. участват за награди  

От днес всеки регистриран потребител в Лотарията на НАП и МФ може да въвежда касови бележки и чрез мобилното приложение на НАП, което може да се изтегли през App Store на мобилния телефон за операционна система iOS или през Google Play за телефони с операционна система  Android. Фискални бонове могат да бъдат регистрирани и чрез телефона на агенцията 0700 18700.

До момента сайтът на играта www.kasovbon.bg е посетен близо 5 млн. пъти, регистрирани са близо 3 млн. касови бележки на обща стойност 41 млн. лв.

Всяка седмица в продължение на една година НАП ще връчва по един смарт телефон с четириядрен процесор, 2 СИМ-карти, 5,3 инча HD дисплей със 180-градуса зрителен ъгъл. Другите му характеристики също са впечатляващи. Телефонът разполага с батерия от 4000mAh, която издържа 24 часа време разговори в 3G мрежа или 43 часа в 2G. Телефонът има 8-мегапикселовата задна камера с автоматичен фокус, както и предна камера за видео-разговори. Първата седмична награда ще бъде изтеглена на 20 декември 2015 г. в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Лотарията на НАП и Министерството на финансите стана хит в интернет и социалните мрежи. До момента сайтът на играта kasovbon.bg е посетен над 290 000 пъти, регистрирани са близо 100 000 касови бележки на обща стойност 1,6 млн. лв. Потребители в социалните мрежи масово споделят информация по темата, а  на телефоните на НАП постъпват стотици телефонни обаждания всеки ден.

На 16 ноември 2015 г. НАП и Министерство на финансите дадоха старт на Лотария с касови бележки. Играта ще продължи една година, а голяма награда е лек автомобил. Началото на данъчната лотария съвпадна с професионалния празник на администрацията – Деня на Св. Матей.

От НАП призовават своите клиенти да вземат късмета си от касата и обясняват, че в продължение на една година ще подарят 52 смарт телефона - всяка седмица, 12 смарт телевизора - всеки месец и веднъж годишно - лек автомобил. Първият късметлия от данъчната лотария ще бъде изтеглен на 20. 12. 2015 г. в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ 1, между 9.00 ч. и 10.00 ч. 

tremol logo muted

Компанията е лицензирана за продажба и сервиз на фискални устройства като официален представител на "Тремол" ООД.